Apoixos.com

Αναβρασμός υπάρχει σχετικά με τους δασικούς χάρτες καθώς αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα θεωρούνται άκυρα πάνω από 200 συμβόλαια που αφορούν αγοραπωλησίες, μεταβιβάσεις και γονικές παροχές αγροτεμαχίων σε εκτός σχεδίου περιοχές.
 
Τις εν λόγω πληροφορίες αποκαλύπτει, μιλώντας στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας, Γιώργος Ρούσκας.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα συμβόλαια αυτά πρέπει να συνταχθούν από την αρχή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε κόστος και ταλαιπωρία, αλλά και την ασφάλεια των συναλλαγών για τους ενδιαφερομένους.
 
Αιτία του κακού είναι, κατά τον Γιώργο Ρούσκα, η μη έγκαιρη ενημέρωση των συμβολαιογράφων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τις αποφάσεις μερικής κύρωσης των δασικών χαρτών στις περιοχές που βρίσκονται τα αγροτεμάχια και συντάχθηκαν τα συμβόλαια.
 
Σύμφωνα με τους συμβολαιογράφους, η έγκαιρη γνώση (των συμβολαιογράφων) των περιοχών, στις οποίες κυρώθηκε είτε μερικά είτε ολικά ο δασικός χάρτης είναι αναγκαία προϋπόθεση για τη σύνταξη έγκυρης πράξης και τη νομική μεταγραφή / καταχώρησή της. Και αυτό διότι, όπως εξηγούν, η κύρωση ενός δασικού χάρτη (είτε είναι μερική, είτε ολική) σε μια περιοχή δημιουργεί τετελεσμένα, όπως ακυρότητες των πράξεων (δηλαδή συμβολαίων) που συντάχθηκαν αν δεν τηρηθούν τα όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία.
 
Ενημέρωση
Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, οι συμβολαιογράφοι θεωρούν πως είναι απαραίτητο να ενημερώνονται έγκαιρα για την ημέρα δημοσίευσης του ΦΕΚ της σχετικής ανακοίνωσης για την κύρωση των δασικών χαρτών.
 
Οι δασικοί χάρτες
Πέρα από το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα συμβόλαια εξαιτίας της μη έγκαιρης ενημέρωσης των συμβολαιογράφων (όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν) από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις , η ανάρτηση των δασικών χαρτών ανέδειξε μια σειρά από προβλήματα. Και αυτός είναι ο λόγος που από το υπουργείο Περιβάλλοντος προωθούν μια σειρά από μέτρα τα οποία θα παρουσιαστούν την επόμενη εβδομάδα στο Υπουργικό Συμβούλιο.
 
Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 13:46

Πώς η υπερφορολόγηση γονάτισε τη μεσαία τάξη

Στην οκταετία των Μνημονίων, με αποκορύφωμα τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, η μεσαία τάξη λύγισε από το βάρος της υπερφορολόγησης, των περικοπών στις αποδοχές και των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών.
 
Είδε τα εισοδήματά της να εξαφανίζονται από τα απανωτά φορολογικά χτυπήματα και ταυτόχρονα τη φορολογική της επιβάρυνση να εκτοξεύεται στα ύψη.
 
Οι αριθμοί είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της διάλυσης της μεσαίας τάξης και αποτυπώνονται σε έρευνα του ΣΕΒ, όπου καταγράφεται μια μετανάστευση νοικοκυριών από τα υψηλά στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα.
 
-Η κατακόρυφη πτώση των εισοδημάτων την οκταετία 2010-2018
 
-Σε ποιο ποσοστό εκτοξεύθηκε η μέση επιβάρυνση της μεσαίας τάξης στο διάστημα 2009 – 2018
 
-Πόσο πλήρωνε σε φόρους η μεσαία εισοδηματική τάξη προ οικονομικής κρίσης και πόσο κατά τη διάρκειά της
 
-Ενδιαφέροντα στοιχεία: Ποιοι θεωρείται σήμερα ότι εισοδηματικά ανήκουν στη μεσαία τάξη. Τι ποσοστό του πληθυσμού αποτελεί
Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 13:05

Αστυνομικοί σε κύκλωμα πλαστών εγγράφων

Από σήμα της Interpol ξεκίνησε η εξάρθρωση κυκλώματος στο οποίο συμμετείχαν και Έλληνες αστυνομικοί, το οποίο εξέδιδε και πωλούσε διαβατήρια σε αλλοδαπούς κακοποιούς σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα.
 
Η υπόθεση αφορά συγκεκριμένα στην περίοδο 2016-2018 και ξεκίνησε επειδή η Interpol κατά τη διάρκεια συλλήψεων διαπίστωνε ότι οι συλληφθέντες είχαν πλαστές ελληνικές ταυτότητες.
 
Έξι αστυνομικοί στο κύκλωμα
Όπως προέκυψε στο κύκλωμα συμμετείχαν 33 άτομα από τα οποία τα 6 είναι αστυνομικοί, 15 Έλληνες και 12 αλλοδαποί. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί υπηρετούσαν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών και συγκεκριμένα στα Τμήματα Ασφαλείας Παγκρατίου, Αγίας Παρασκευής, Βριλησσίων, στα Αστυνομικά Τμήματα Παγκρατίου και Ελευσίνας, και σε γραφεία έκδοσης διαβατηρίων και ταυτοτήτων.
 
Μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος η οποία έγινε χάρη στη συνεργασία και με ξένες προξενικές αρχές, σχηματίστηκε δικογραφία που υπεβλήθη στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος των αστυνομικών για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και παρέπεμψε την υπόθεση στον ανακριτή. Οι αστυνομικοί αναμένεται να κληθούν σε κατάθεση, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος τους.
 
Ταυτότητες και διαβατήρια σε αλλοδαπούς που είχαν διαπράξει εγκλήματα
 
Το κύκλωμα εξέδιδε διαβατήρια και ταυτότητες σε αλλοδαπούς που είχαν διαπράξει ληστείες, κλοπές, και είχαν εμπλακεί ακόμα και σε εμπορία ανθρώπων.
 
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κυκλοφορούν ελεύθεροι σε Ελλάδα και εξωτερικό, και χωρίς εγκληματικό παρελθόν. Μπορούσαν επίσης να βγάλουν ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, 7 από αυτούς είχαν προχωρήσει και σε δήλωση έναρξης επιχειρήσεων όπως ψητοπωλείο, καθαριστήριο, εμπόριο καλλυντικών και παροχή υπηρεσιών πληροφορικής.
 
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι αλλοδαποί ήταν κυρίως Αλβανοί κακοποιοί οι οποίοι πήγαιναν με μάρτυρες βεβαίωσης ταυτοπροσωπίας σε συγκεκριμένα τμήματα και δήλωναν στοιχεία Ελλήνων που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό και δεν έχουν εκδώσει ποτέ ταυτότητες ή διαβατήρια.
 
Ειδικότερα, το κύκλωμα είχε εκδώσει με αυτό τον τρόπο 38 δελτία ταυτότητας και 31 διαβατήρια στο όνομα κατοίκων από την Αδελαΐδα, το Σίδνεϊ, την Μελβούρνη, το Βερολίνο, το Σικάγο και Νοβοροσίσκ, τα οποία ανακλήθηκαν.
 
Όπως επίσης προέκυψε σε τουλάχιστον 12 αλλοδαπούς είχαν εκδοθεί ελληνικές ταυτότητες και διαβατήρια. Από αυτούς 4 συνελήφθησαν σε Γαλλία, Ισπανία, Ολλανδία και Βουλγαρία για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις, διακίνηση ναρκωτικών, ληστείες και κλοπές ενώ άλλοι συνελήφθησαν στην Ελλάδα και παραδόθηκαν στις αρχές της Ιταλίας και Μολδαβίας καθώς σε βάρος τους εκκρεμούσαν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψής για διακίνηση ναρκωτικών και traffiking.
 
Το κόστος για την έκδοση ταυτοτήτων και διαβατηρίων
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, το κύκλωμα είχε και τιμολόγιο για την έκδοση ταυτοτήτων και διαβατηρίων κοστολογώντας την πώληση τους από 4.000 έως 40.000 ευρώ, ανάλογα με το ποινικό παρελθόν του κακοποιού.
 
Τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας μάλιστα εκτιμούν ότι το κέρδος του κυκλώματος ξεπερνούσε τις 120.000 ευρώ και θα μπορούσε να αγγίζει ακόμα και το 1 εκατομμύριο ευρώ.
Τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) δείχνουν πως η κυκλοφορία των στελεχών της γρίπης συνεχίζεται μεν αλλά με πτωτική τάση στις επισκέψεις σε γιατρούς, στα σοβαρά κρούσματα αλλά και στα θανατηφόρα. Ειδικότερα, και όπως προκύπτει από την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, κατά το διάστημα 10-16 Φεβρουαρίου, έχουν καταγραφεί 27 νέα σοβαρά κρούσματα γρίπης και 7 θάνατοι. Την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, οι θάνατοι ήταν 15 -συνεπώς έχουν υποδιπλασιαστεί πλέον τα θανατηφόρα περιστατικά- ενώ τα νέα κρούσματα είναι τρεις φορές λιγότερα από εκείνα της προηγούμενης εβδομάδας, κατά την οποία είχαν καταγραφεί 87 περιστατικά.
 
Παρά τη μείωση του φορτίου της γρίπης που παρατηρείται, όμως, η Ελλάδα παραμένει μέσα στις τρεις πρώτες χώρες της Ευρώπης σε ό,τι αφορά την υψηλή κυκλοφορία της εποχικής γρίπης -οι άλλες δύο χώρες που βρίσκονται επίσης στο κόκκινο σχετικά με την επίπτωση της γρίπης είναι το Βέλγιο και η Σλοβενία. Υψηλή κυκλοφορία γρίπης καταγράφεται σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (European Centre for Disease Prevention and Control, ECDC) στις όμορες βαλκανικές χώρες, δηλαδή στην Αλβανία, το Κόσσοβο, τη Σερβία και τη Ρουμανία, καθώς και στην Αυστρία. Σε όλες τις άλλες χώρες αναφέρεται ως μέτρια ή ήπια η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης.
 
Ο μέχρι τώρα απολογισμός στην Ελλάδα
 
Συνολικά, έχουν καταλήξει 60 άνθρωποι λόγω των επιπλοκών της γρίπης, ενώ 213 ασθενείς εμφάνισαν σοβαρή μορφή της νόσου και χρειάστηκαν νοσηλεία σε νοσοκομείο. Από τους 213 ασθενείς, οι 195 νοσηλεύτηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Από το σύνολο των ασθενών, μόνο 80 (37,6%) είχαν εμβολιαστεί για τη γρίπη.
 
Όσον αφορά στα κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, πρόκειται για 127 άνδρες και 68 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 0 έως 96 έτη και διάμεση ηλικία 66 έτη. Τα 183 (93,8%) από τα προαναφερθέντα κρούσματα οφείλονται στον ιό γρίπης τύπου Α και τα 12 (6,2%) στον ιό γρίπης τύπου Β. Από τα 134 στελέχη τύπου Α που απομονώθηκαν, τα 78 (58,2%) ανήκαν στον υπότυπο Α(Η3Ν2) και τα 56 (41,8%) στον υπότυπο Α(Η1Ν1).
 
Τα 167 (85,6%) από τα 195 προαναφερθέντα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συνιστάται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη, ωστόσο εξ' αυτών εμβολιασμένοι ήταν οι 73 (43,7%).
 
Όσον αφορά στα κρούσματα χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ, πρόκειται για 9 άνδρες και 9 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 49 έως 91 έτη και διάμεση ηλικία 78,5 έτη. Το σύνολο των κρουσμάτων αυτών οφείλονταν στον ιό γρίπης τύπου Α. Τα 16 (88,9%) από τα 18 προαναφερθέντα σοβαρά κρούσματα χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συνιστάται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του ΥπουργείουΥγείας, αλλά ήταν εμβολιασμένοι ήταν οι 7 (43,8%).
 
Από τους 60 ανθρώπους που κατέληξαν, οι 33 ήταν άνδρες και οι 27 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 4 έως 91 έτη και διάμεση ηλικία 75 έτη. Από τα 56 (93,3%) κρούσματα απομονώθηκε ιός γρίπης τύπου Α και από τα 4 (6,7%) ιός γρίπης τύπου Β. Τα 57 (95%) από τα 60 προαναφερθέντα κρούσματα ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συνιστάται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, εξ' αυτών εμβολιασμένοι ήταν οι 23 (40,4%).
 
Οι ειδικοί του ΕΟΔΥ συνιστούν τον αντιγριπικό εμβολιασμό και την τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής ως τους καλύτερους τρόπους προστασίας και αντιμετώπισης της γρίπης, η οποία αναμένεται να κυκλοφορεί στη χώρα μας μέχρι και τις αρχές Απριλίου – η περίοδος γρίπης επίσημα λήγει τον Μάιο κάθε έτους.
 
 
 
 
 
Στην ανάκληση φύλλων για spring rolls που περιέχουν γάλα χωρίς να αναγράφεται στην ετικέτα προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.
 
Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση κατεψυγμένων φύλλων για spring rolls που περιέχουν γάλα, χωρίς να αναγράφεται στον κατάλογο των συστατικών.
 
Το γάλα είναι συστατικό που μπορεί να προκαλέσει αλλεργία και να επηρεάσει άτομα με ευαισθησία σε αυτό.
 
Πρόκειται για τα προϊόντα, ανεξαρτήτου παρτίδας, με εμπορική ονομασία «Spring Home», προέλευσης Σιγκαπούρης, που παρασκευάζονται από την εταιρεία «Tee Yih Jia Food Manufactering Pte Ltd»: Spring roll pastry 125 mm, Spring roll pastry 150 mm, Spring roll pastry 190 mm, Spring roll pastry 215 mm και Spring roll pastry 250 mm.
 
Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την ανάκληση / απόσυρση των ανωτέρω προϊόντων, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα αναφερόμενα προϊόντα, εφόσον έχουν ευαισθησία στο γάλα, να μην τα καταναλώσουν.
 
Σελίδα 1 από 210

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνήστε μαζί μας 

apoixos.com@gmail.com