Apoixos.com

Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Γονέων με τρία Παιδιά αναφέρει:
 
Σήμερα ,τα νεοκλεγέντα μέλη του Δ.Σ ,που προέκυψαν από τις αρχαιρεσίες της 9/2/2020, προχώρησαν στη συγκρότηση του νέου Δ.Σ ,η οποία έχει ως εξής:
 
Πρόεδρος :  Αποστολόπουλος Ανδρέας
 
Αντιπρόεδρος:  Γεωργοπούλου-Ξάνθη Παναγιώτα
 
Γραμματέας :  Ευσταθίου Μαρία
 
Ταμίας: Κανελλοπούλου- Μπάρκουλα Τρισεύγενη
 
Έφορος : Κιατίπη-Ντόντη Γιάννα
 
Μέλος: Κατσαδούρου-Νικολαϊδη Χρυσάνθη
 
              Κοκκώσης Νικ.
 
To Γραφείο του Συλλόγου είναι ανοικτό κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ ,από 18.οο-20.οο και
 
κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ από  10.οο-12.οο
Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 10:17

Πάτρα: Νέο περιστατικό επίθεσης σκύλου

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Γ΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, μια 42χρονη ημεδαπή, διότι σκύλος της,έφυγε από οικόπεδο της οικίας της, στα Βραχναίικα Πατρών και  επιτέθηκε σε ηλικιωμένο, τραυματίζοντάς τον στο χέρι και στην κνήμη του αριστερού του ποδιού.
 
Ο παθών μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», για την παροχή πρώτων βοηθειών, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος.
Η απάντηση του αντιδημάρχου Παιδείας Τ. Πετρόπουλου για το περιστατικό στο Δημοτικό σχολείο της Ανθούπολης:
 
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υγείας, έχουν πάρει όλα τα δυνατά και προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία των μαθητών και του προσωπικού.
 
Συγκεκριμένα  πριν μερικούς μήνες όταν παρατηρήθηκε παρουσία άγνωστων ζωυφίων εντός του σχολείου, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού απευθύνθηκε στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες της δημόσιας υγείας, εντοπίστηκε το είδος του ζωυφίου και από πού προερχόταν και προέβη στις εξής ενέργειες: 
 
1. Κλείσιμο του σχολείου για δύο ημέρες 
 
2. Ριζικό κλάδεμα δένδρων σχολείου από τα οποία προέρχονται τα ζωύφια (είναι Πανελλαδικό το φαινόμενο)
 
3. Εντομοκτονία από ειδικό συνεργείο
 
4. Διπλή γενική απολύμανση του σχολείου από τις καθαρίστριες του σχολείου και από πολυμελές ειδικά εξοπλισμένο συνεργείο του Δήμου
 
5. Απολύμανση κουρτινών, ταπέτων κ.ο.κ.
 
6. Διανεμήθηκε φυλλάδιο με οδηγίες της Διεύθυνσης Υγείας στους γονείς των μαθητών 
 
7. Σύσταση στους μαθητές να μην πλησιάζουν τα δέντρα.
 
Τα μέτρα αυτά απέβησαν αποτελεσματικά και το σχολείο επαναλειτούργησε κανονικά μέσα σε δύο ημέρες χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα.
 
Ανεξάρτητα από το προχθεσινό μεμονωμένο περιστατικό η Αντιδημαρχία παιδείας και Αθλητισμού είχε προγραμματίσει έγκαιρα τις απαραίτητες προληπτικές παρεμβάσεις, οι οποίες αρχίζουν άμεσα σε όλα τα σχολεία με πρώτο βέβαια αυτό της Ανθούπολης που λόγω των πολλών δένδρων εμφανίζει οξυμένο το πρόβλημα.
 
Η Διεύθυνση και το προσωπικό του σχολείου αντιμετώπισαν σωστά και άμεσα το μεμονωμένο περιστατικό αλλεργικής αντίδρασης , είναι σε συνεχή επικοινωνία τόσο με την Αντιδημαρχία όσο και με τους γονείς του μαθητή που ακολουθήσει την αγωγή  που του συνέστησε ο Παιδίατρος, θα παρακολουθήσει κανονικά τα μαθήματα του και πρόκειται για προληπτικούς λόγους να εξετασθεί και από Δερματολόγο στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων.

Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το νέο «πιλοτικό πρόγραμμα υποστήριξης επιχειρηματικών σχεδίων άνεργων νέων, ηλικίας 18 έως 29 ετών» του ΟΑΕΔ με έμφαση στις γυναίκες.
 
Oπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), στόχος του νέου προγράμματος είναι η υποστήριξη άνεργων νέων που επιθυμούν να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα, ώστε να μετατρέψουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε ποιοτικά και βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια.
 
Ειδικότερα, τα βασικά στάδια του προγράμματος έχουν ως εξής:
Παροχή υπηρεσιών Συμβουλευτικής Ανάληψης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών (ΣΑΕΠ) σε έως 5.000 άνεργους νέους, ηλικίας 18 έως 29 ετών, εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ, μέσω πενθήμερου σεμιναρίου νέας επιχειρηματικότητας.
 
Παροχή υπηρεσιών καθοδήγησης (coaching) για την ωρίμανση των επιχειρηματικών τους ιδεών και τη διαμόρφωση βιώσιμων επιχειρηματικών σχεδίων σε έως 3.000 (από τους 5.000) άνεργους νέους, ηλικίας 18 έως 29 ετών, εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Η καθοδήγηση θα περιλαμβάνει έξι συνεδρίες (μία διά ζώσης, πέντε εξ αποστάσεως).
 
Προκήρυξη προγράμματος επιχειρηματικότητας για 2.500 νέους άνεργους, ηλικίας 18 έως 29 ετών. Στο πρόγραμμα αυτό θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν όλοι οι άνεργοι, συμπεριλαμβανομένων όσων θα έχουν ολοκληρώσει τις δράσεις συμβουλευτικής και καθοδήγησης (coaching) επιχειρηματικών σχεδίων, όπως περιγράφονται στο παραπάνω στάδιο.
 
Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν με συγκριτική αξιολόγηση, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια μοριοδότησης και θα επιλεγούν οι πλέον ολοκληρωμένες και βιώσιμες προτάσεις. Έμφαση θα δοθεί στις γυναίκες οι οποίες θα καλύψουν τουλάχιστον το 60% των θέσεων του προγράμματος. Το ποσό της ενίσχυσης και η διάρκεια του προγράμματος θα είναι 10.000 ευρώ και 12 μήνες ή 17.000 ευρώ και 18 μήνες.
 
Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 43.400.000 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από την Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων - «ΠΑΝ». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ (oaed.gr).
 
Πηγή: iefimerida.gr
Υπογράφηκε μεταξύ της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) η συλλογική σύμβαση για τη χορήγηση φαρμάκων υψηλού κόστους (ΦΥΚ) από ιδιωτικά φαρμακεία.
 
Στο πρόγραμμα εντάσσονται ογκολογικά φάρμακα και φάρμακα για τους πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας, για τα οποία δεν απαιτείται προέγκριση από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης (Σ.Η.Π.). Συνολικά πρόκειται για 36 σκευάσματα που αντιστοιχούν σε 85 κωδικούς ΕΟΦ. Διαβάστε ΕΔΩ πως θα διανέμονται τα ακριβά φάρμακα από τα ιδιωτικά φαρμακεία! Όλη η διαδικασία
 
Στο πλαίσιο της υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος για την εξάλειψη της ταλαιπωρίας των βαρέως πασχόντων ασθενών, υπεγράφη σήμερα η Συλλογική Σύμβαση για τη διάθεση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από τα ιδιωτικά φαρμακεία, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους πολίτες.
 
Βέβαια όσοι φαρμακοποιοί δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία θα πρέπει να το δηλώσουν. Έτσι εντός 15 ημερών θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση εξαίρεσης στους οικείους Φαρμακευτικούς Συλλόγους.
 
Γεγονός που ενδεχομένως σημαίνει πως θα χρειασθούν αρκετές εβδομάδες ακόμη μέχρι να ξεκινήσει η διανομή των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από τα φαρμακεία της γειτονιάς.
 
 
Σελίδα 1 από 348

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνήστε μαζί μας 

apoixos.com@gmail.com