Apoixos.com

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας κ. Σπύρο Μυλωνά, τον αντιπρόεδρο του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α Αχαΐας κ. Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και τον πρώην Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ 2ης Δ.Ε. Νομού Αχαΐας και Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Δυτικής Αχαΐας κ. Σπύρο Τραχάνη, είχε σήμερα ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος.
 
Στη διάρκεια της συνάντησης που έγινε στην έδρα του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Αχαΐας, ο κ. Τραχάνης, ενημέρωσε και συνεργάστηκε με το προεδρείο του ΣΥ.ΔΙ.ΣΑ. και το Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας προκειμένου οι ενέργειες για την υλοποίηση των στόχων που έχουν τεθεί για το κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νομό, να είναι ουσιαστικές, βιώσιμες και συλλογικά αποδεκτές.
 
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στην οποία υπήρξε σύμπνοια απόψεων, εκφράστηκε από την πλευρά του Προέδρου του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. η πρόθεση να προχωρήσει πολύ γρήγορα η υλοποίηση των έργων που έχουν σχεδιαστεί, ενώ ο κ. Αλεξόπουλος επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι η κατασκευή των έργων με δημόσια δαπάνη.
 
Από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ κ. Τραχάνης ανέλυσε όλη την πορεία της προετοιμασίας των έργων κατά το προηγούμενο διάστημα, τη γενικότερη λειτουργία του ΦΟΔΣΑ και επεσήμανε ότι η διαχείριση των απορριμμάτων πρέπει να είναι μια συλλογική προσπάθεια θέτοντας εαυτόν στη διάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α για όποια πληροφόρηση και βοήθεια για την υλοποίηση των στόχων.
Δύο σεισμοί μεγέθους 3,8 και 3,7 σημειώθηκαν στις 3:45 και 3:49 αντίστοιχα, Οι σεισμικές δονήσεις είχαν επίκεντρο την περιοχή ανάμεσα σε Φλάμπουρα και Ποντιάδες Καλαβρύτων, 11-13 χιλιόμετρα δυτικά των Καλαβρύτων. Σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό ινστιτούτο, η πρώτη δόνηση είχε 3,7 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ και η δεύτερη (που ακολούθησε μόλις 4 λεπτά αργότερα) είχε μέγεθος 3,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ. Ο μεν πρώτος σεισμός είχε εστιακό βάθος μόλις 2 χιλιόμετρα, ενώ ο δεύτερος 10. Οι δύο σεισμοί έγιναν αισθητοί στην ευρύτερη περιοχή.
Σε μια μεγάλη εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείο (κτήριο Παλαιάς Βουλής) το Υπουργείο Πολιτισμού, παρουσία της Υπουργού κας Λίνας Μενδώνη, τίμησε το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, αναγνωρίζοντάς το ως το πρώτο μη κρατικό Μουσείο που αναγνωρίζεται επισήμως. Στην ιστορική αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, παρευρίσκεται ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Θανάσης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Μουσείου κ. Χρίστος Φωτεινόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ., ο Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ κ. Τσιγγρής,ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας κ. Κωνσταντίνος Μάρκου, ο τέως Υπουργός κ. Ζαΐμης, ο πρώην Δήμαρχος κ. Λαζουράς, η του Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς κα Σταυρούλα (Βίλλυ) Φωτοπούλου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του ιστορικού του λαογραφικού μουσείου Κ. Κοντογούρης, Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κ. Βαρβιτσιώτης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας κ. Βαζαίος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κ. Ερμείδης, εκπρόσωποι σωμάτων ασφαλείας, Πρόεδροι Συλλόγων και φορέων. Η επίσημη αναγνώρισή του έγινε έπειτα από συστηματική δουλειά της Διοίκησης του Μουσείου και του προσωπικού, επί μακρό χρονικό διάστημα, ετοιμάζοντας ένα άρτιο φάκελλο αιτήματος που πληρούσε όλες τις προδιαγραφές και θα τοποθετηθεί το ειδικό σήμα στην είσοδό του. Το Υπουργείο Πολιτισμού αποτύπωσε, εξέτασε και αξιολόγησε τη συμμόρφωση του μουσείου ως προς το ελληνικό θεσμικό πλαίσιο, τα διεθνή πρότυπα και την επιστημονική δεοντολογία. Εξέτασε (και με επιτόπια αυτοψία) το νομικό και ιδιοκτησιακό καθεστώς, την οργανωσιακή του δομή και την στελέχωση του μουσείου, την οικονομική του βιωσιμότητα, τις κτιριακές του υποδομές και την ασφάλεια, τα ζητήματα συγκρότησης, τεκμηρίωσης, διαχείρισης και συντήρησης των συλλογών, την ερμηνευτική πολιτική και τέλος τις δραστηριότητες του μουσείου και τις υπηρεσίες που αυτό παρέχει προς το κοινό. Σε όλα τα παραπάνω αξιολογήθηκε με άριστα και έτσι του απονεμείθηκε ο τίτλος του «Αναγνωρισμένου από το κράτος Μουσείου». Η κ. Μενδώνη εξήρε την συστηματική δουλειά που γίνεται στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος τονίζοντας οτι είναι το πρώτο ελληνικό μουσείο που ολοκλήρωσε με επιτυχία τον κύκλο της διαδικασίας Αναγνώρισης, καθώς έχει οργανωθεί και λειτουργεί σύμφωνα με τα επαγγελματικά και επιστημονικά πρότυπα που το ΥΠΠΟΑ έχει θεσπίσει. Ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε την σπουδαιότητα της σημερινής ημέρας κάνοντας μια ιστορική αναφορά στην δημιουργία, ίδρυση και εξέλιξη του Μουσείου που πλέον αποτελεί σύμβολο σε ολόκληρη την Ελλάδα και όχι μόνο Στο Μουσείο απονεμήθηκε το Ειδικό Σήμα από το Υπουργείο Πολιτισμού. Πηγή:kalavrytanews.gr
Παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώνουν την Παρασκευή στις 17 Ιανουαρίου, στις 12.30 το μεσημέρι μπροστά από τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος, η ΕΛΜΕ Αχαΐας, μαζί με όλες τις υπόλοιπες ΕΛΜΕ της Περιφέρειας, μετά και το τραγικό δυστύχημα που έγινε στην Πατρών Πύργου που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο καθηγητών. 
 
Στόχος της κινητοποίησης αυτής των καθηγητών είναι να τεθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τους συναδέλφους τους και ένα από αυτά, ίσως το κυριότερο, που απασχολεί πλέον τον κόσμο της εκπαίδευσης, έχει να κάνει με το μέτρο του "εκπαιδευτικού - δρομέα", ένα πρόβλημα που είναι διαχρονικό, το γνωρίζει καλά η πολιτεία και που έχει πολλές φορές ως αποτέλεσμα τέτοια τραγικά περιστατικά σαν και αυτό που στοίχισε την ζωή στους Δημήτρη Βασιλακόπουλο και Νίκο Ρόδη.
 
Ο πρόεδρος της Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας, κ. Ψαρράς: "Καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να δώσουν το παρών στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα κάνουμε την Παρασκευή. Διεκδικούμε όλα τα παραπάνω που σας ανέφερα, να μην χαθούν άλλοι συνάδελφοι μας, και ελπίζουμε επιτέλους κάποια στιγμή να ιδρώσουν τα αυτιά των αρμοδίων". "Σκοτωνόμαστε στους δρόμους για μισθό φτώχειας και μισό" έλεγαν νεαροί καθηγητές που υπόκεινται καθημερινά αυτό το μαρτύριο, όταν έμαθαν το τραγικό γεγονός του θανάτου των δύο συναδέλφων τους.
Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, ο νέος Διοικητής της 5ης  Περιφερειακής Διοικήσεως Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αρχιπλοίαρχος Θεοφάνης Κούρκουλος, συνοδευόμενος από τον απερχόμενο Διοικητή, Υποναύαρχο Σπυρίδωνα Κοντομάρη.
 
Ο Περιφερειάρχης  ευχήθηκε στον κ. Κούρκουλο καλή επιτυχία για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, ενώ ευχαρίστησε για την μέχρι σήμερα συνεργασία τον κ. Κοντομάρη και διαβεβαίωσε για την συνέχιση και τη διεύρυνσή της, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
 
Ο νέος Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοικήσεως Λιμενικού Σώματος νωρίτερα στον Μητροπολίτη Πατρών
 
Τὸν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρῶν κ.κ. Χρυσόστομο ἐπεσκέφθη τὴν Τρίτη 14.1.2020 ὁ νέος Διοικητής τῆς 5ης  Περιφερειακής Διοικήσεως Λιμενικοῦ Σώματος-Ἑλληνικῆς Ἀκτοφυλακῆς, Ἀρχιπλοίαρχος κ. Θεοφάνης Κούρκουλος συνοδευόμενος ἀπό τόν ἀπερχόμενο Διοικητή, Ὑποναύαρχο κ. Σπυρίδωνα Κοντομάρη, στὰ Γραφεῖα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως,  προκειμένου νὰ λάβῃ τὴν εὐλογία του καὶ τὴν εὐχή του μὲ τὴν εὐκαιρία τῆς ἀναλήψεως τῶν νέων του καθηκόντων.
 
Ὁ Σεβασμιώτατος  εὐχήθηκε ἀπὸ καρδίας στόν νέο Διοικητή τὰ δέοντα καὶ τόν διαβεβαίωσε ὅτι θὰ τόν συνοδεύη ἡ εὐχὴ καὶ ἡ προσευχή του. Ἐπίσης εὐχαρίστησε καί τόν ἀπερχόμενο Διοικητή, γιὰ τὴν ὡραία συνεργασία μὲ τὴν Ἐκκλησία, πρὸς ὄφελος τοῦ κοινωνικοῦ συνόλου καί τούς προσέφερε ὡς εὐλογία ἀπό μιά εἰκόνα τοῦ Ἁγίου Ἀποστόλου Ἀνδρέου.
 
Σελίδα 1 από 189

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνήστε μαζί μας 

apoixos.com@gmail.com