Apoixos.com

Tην αισιοδοξία του, ότι σύντομα θα επέλθει συμφωνία με τους παραχωρησιούχους της Ολυμπίας Οδού, για την έναρξη εργασιών στην Πατρών-Πύργου, εξέφρασε χθες ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.
Νέα συγκέντρωση για την Πατρών Πύργου και τις  μετακινήσεις εκπαιδευτικών με αφορμή το τραγικό τροχαίο στο οποίο σκοτώθηκαν δυο Αχαιοί εκπαιδευτικοί που υπηρετούσαν στην Αμαλιάδα θα πραγματοποιήσουν δασκαλοι και καθηγητές την Τετάρτη, αυτή τη φορά στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.
 
Την προηγούμενη Παρασκευή πραγματοποιησαν κινητοποιηση στην Ακτή Δυμαίων, έξω από τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, παρουσία των πέντε ΕΛΜΕ Δυτικής (Α΄ Αχαίας, Β΄Αχαίας, Ηλείας, Α΄Αιτωλοακαρνανίας, Β΄ Αιτωλοακαρνανίας). Παρών ήταν και ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ, όπως και μέλη του ΔΣ του Συλλόγου των Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, με κεντρικό σύνθημα στο πανό των εκπαιδευτικών σωματείων«ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ-ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΡΑ»,  ενώ προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της οδού και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των εκλιπόντων αδικοχαμένων συναδέλφων τους.
Παρέμβαση στο θέμα της λειτουργίας του Ακτινολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Αιγίου, μέσω της εξυπηρέτησης ασθενών από ιδιώτες, έκανε ο Ιατρικός Σύλλογος της πόλης, μετά τις επίσημες ανακοινώσεις της διοίκησης του ΓΝΑΑ, στο οποίο εστιάσουν στην έλλειψη προσωπικού, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει όλες τις ημέρες εφημερίας με ακτινολόγο, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη δυνατότητας υπερηχοτομογραφημάτων στις κενές ημέρες.
 
«Είναι κατακριτέο το γεγονός ότι το ΓΝΑΑ διαθέτει αξονικό τομογράφο, ο οποίος από το 2013 έχει στοιχειωδώς λειτουργήσει, τόσο ώστε να μπορούν να γίνονται απλά δηλώσεις στον Τύπο) και ουσιαστικά να παραμένει ανενεργός επί έτη, με ότι αυτό συνεπάγεται σε ταλαιπωρία ασθενών, υποβάθμιση διαγνωστικής δυνατότητας καθώς και οικονομικού κόστους» τονίζει η πρόεδρος του ΙΣΑ Αικατερίνη Υφαντή.
 
«Αναζητείται ιατρός κατόπιν εορτής» πιστεύει ιατρικός κόσμος, καθώς και ότι η έλλειψη ακτινολόγων δεν προέκυψε αιφνιδιαστικά, αλλά οφείλεται σε συνταξιοδότηση δύο ιατρών γεγονός που ήταν γνωστό από χρόνια. «Για την κατάσταση αυτή υπάρχουν ευθύνες και έχουν όνομα, από τη διοίκηση, την ΥΠε, μέχρι και το υπουργείο Υγείας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
 
Μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ, αυτό θεωρεί «σαφή υποβάθμιση της εφημεριακής ικανότητας του ΓΝΑΑ τη μη επαρκή και πλήρη λειτουργία του διαγνωστικού τομέα», ενώ δεν συμφωνεί με την προσωρινή λύση της μεταφοράς ασθενών και απαιτεί άμεσες ενέργειες για τη λειτουργία όλων των τμημάτων και κλινικών με μόνιμο προσωπικό, για περιορισμένο χρονικό διάστημα με επικουρικό, ώστε επιτέλους να ανταποκριθεί στον βαθμό των πραγματικών του δυνατοτήτων.
Συγκεκριμένα μηνύματα για μείζονα θέματα που απασχολούν την Ηλεία, έστειλε η  Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Ν.Δ, που συνεδρίασε πρόσφατα υπό την προεδρία του Χρήστου Γαβρά, παρουσία του βουλευτή του κόμματος, Ανδρέα Νικολακόπουλου, αυτοδιοικητικών και κομματικών στελεχών απ΄όλο το νομό.
 
Σε ότι αφορά την Πατρών-Πύργου, ζήτησαν «εδώ και τώρα  συγκεκριμένη λύση, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα», ενώ σχετικά με  την δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή του Επιταλίου, σημείωσαν ότι η  Ηλεία έχει εξαντλήσει τα περιθώρια φιλοξενίας, αφού ήδη στην περιοχή της Μανωλάδας υπάρχουν περίπου 5.000 μετανάστες και στην περιοχή της Μυρσίνης 300», προτείνοντας ο αρμόδιος υπουργός να επανεξετάσει το θέμα και να προχωρήσει σε νέο σχεδιασμό, περιλαμβάνοντας και στην Αχαϊα, αλλά και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, που δεν  προβλέπεται να φιλοξενήσουν κανέναν μετανάστη.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας υποστηρίζει ότι ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής έχει πάρει τις αποφάσεις του για την Πατρών-Πύργου και το επόμενο διάστημα θα έρθει στην Ηλεία για να τις ανακοινώσει στους πολίτες.
 
Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του βουλευτή αναφέρει τα εξής:
 
"Την ανάγκη επίσπευσης των αποφάσεων για την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος επισήμανε με νέα παρέμβασή του προς τον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, ο βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός Κώστας Τζαβάρας.
 
Ο Κώστας Τζαβάρας μετέφερε εκ νέου στον υπουργό το κλίμα πένθους στο οποίο έχει βυθιστεί η Ηλεία μετά την πρόσφατη τραγωδία στην Εθνική Οδό Πύργου-Πατρών και του τόνισε ότι πρέπει εντός των ημερών να οριστικοποιήσει τον τρόπο συνολικής κατασκευής του αυτοκινητόδρομου και να ορίσει σαφές και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου.
 
Από την πλευρά του ο υπουργός ενημέρωσε τον Κώστα Τζαβάρα ότι έχει λάβει τις αποφάσεις του για το έργο και ότι ήδη σχεδιάζει να έρθει στην Ηλεία για να ανακοινώσει επίσημα στους πολίτες του νομού όλες τις λεπτομέρειες υλοποίησής του.
 
Παράλληλα, ο κ. Καραμανλής πληροφόρησε τον Ηλείο βουλευτή ότι έχει δωσει τελεσίγραφο στην κοινοπραξία της «Ολυμπίας Οδού» για να επιτευχθεί συμφωνία κι ότι αν δεν τελεσφορήσουν οι διαπραγματεύσεις, έχει διασφαλίσει τη χρηματοδότηση του έργου για την άμεση εφαρμογή εναλλακτικής λύσης στην υλοποίησή του.
 
Ο Κώστας Τζαβάρας δήλωσε ότι οι Ηλείοι πολίτες δεν αντέχουν άλλη αναμονή και ότι ζητούν άμεση ενημέρωση για το σπουδαιότερο έργο που αφορά τον νομό.
 
«Με νέα παρέμβασή μου προς τον υπουργό Υποδομών, κ. Καραμανλή, υπογράμμισα την ανάγκη επιτάχυνσης των αποφάσεων σχετικά με την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου. Το αίμα στην άσφαλτο της Πατρών-Πυργου ξεχείλισε. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο αναμονής για την Ηλεία, για αυτό και πρέπει να ληφθούν άμεσα οριστικές αποφάσεις για την υλοποίηση ένος έργου ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια των πολιτών και την ανάπτυξη της περιοχής, το οποίο περιμένει εδώ και χρόνια ο ηλειακός λαός», δήλωσε ο κ. Τζαβάρας."
 
Σελίδα 1 από 553

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνήστε μαζί μας 

apoixos.com@gmail.com