Apoixos.com

Σε αποκλεισμό της Πατρών-Πύργου προχωρά αυρίο το πρωί η Δημοτική Αρχή της Πάτρα με φόντο την μη υλοποίηση κατασκευής του νέου σύγχρονου αυτοκινητόδρομου. Στην ανακοίνωση της η δημοτική αρχή της Πάτρας αναφέρει τα εξής: Όχι άλλο αίμα στην «εθνική καρμανιόλα» για τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων. Τέρμα στα λόγια και στις υποσχέσεις. Είναι η ώρα του αγώνα. Όλοι στον αποκλεισμό της Πατρών – Πύργου την Τρίτη 21 Γενάρη στις 11 το πρωί, στον κόμβο της Βιομηχανικής Ζώνης (ΒΙ.ΠΕ.). Τώρα έναρξη των εργασιών κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου χωρίς διόδια. Νότια Χάραξη για την προστασία των οικισμών και του περιβάλλοντός τους. Ο Δήμος Πατρέων διαχρονικά διεκδικεί από όλες τις κυβερνήσεις, την κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργο – Τσακώνα. Αυτό το έργο θα μπορούσε μέχρι σήμερα να είχε κατασκευαστεί και να το χρησιμοποιούμε με ασφάλεια χωρίς να χάνονται στην άσφαλτο ανθρώπινες ζωές. Όμως ο ανταγωνισμός των μεγαλοεργολάβων για το ποιος θα κερδίσει από την κατασκευή και την λειτουργία του, και η λογική «κόστους – οφέλους» καθυστερούν για δεκαετίες το έργο με τραγικές συνέπειες. Ο Σχεδιασμός της Πατρών – Πύργου καταστρέφει οικισμούς και χωριά και υποβαθμίζει την ζωή των κατοίκων και το περιβάλλον. Γι’ αυτό διεκδικούμε την Νότια Χάραξη της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου από την περιοχή του Μιντιλογλίου και πέραν της Κάτω Αχαΐας για να μην καταστραφεί η υπάρχουσα οικιστική δομή, να μην τριχοτομηθούν οι περιοχές από τις οποίες περνά να μην έχουμε περιβαλλοντική και αισθητική υποβάθμιση. Ο νέος σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου είναι αναγκαίος γιατί καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες και πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η κατασκευή και η ολοκλήρωσή του και να αποδοθεί στη χρήση του χωρίς διόδια.
Σύγκρουση οχήματος με μηχανή στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στην Πάτρα το μεσημέρι της Δευτέρας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες απο την σύγκρουση έχει τραυματιστεί ένα άτομο. Στο σημείο έφθασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθώς και άνδρες της ελληνικής αστυνομίας.Το τραύμα του άνδρα είναι στο πόδι με την ευχή όλων να γίνει γρήγορα καλά.
Δύο Γεωργιανοί, ηλικίας 39 και 41 ετών, συνελήφθησαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενοι για κλοπές από οικίες σε περιοχές της Αττικής και της Πάτρας.
 
 
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες, από το 2018, εντόπιζαν, κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες, οικίες από τις οποίες απουσίαζαν οι ένοικοι και στη συνέχεια, αφού παραβίαζαν τις κεντρικές εισόδους, αφαιρούσαν ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, χρηματικά ποσά και διάφορα τιμαλφή.
 
 
Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί επτά περιπτώσεις κλοπών από οικίες, εκ των οποίων μία στην Πάτρα, καθώς και μία διάρρηξη σε ιατρείο. Η αστυνομία εκτιμά ότι η αξία των αφαιρεθέντων ξεπερνά το ποσό των 173.000 ευρώ.
 
Από τις έρευνες στις οικίες των αλλοδαπών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, τέσσερις φορητοί υπολογιστές, καθώς και πλήθος ρολογιών και κοσμημάτων. Σημειώνεται, ότι οι δράστες έχουν κατηγορηθεί και άλλες φορές για παρόμοια αδικήματα. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Μετεωρολογικός σταθμός εγκαταστάθηκε στην περιοχή της Παραλίας Πατρών λίγα χιλιόμετρα Ν της πόλης, στο δημοτικό κατάστημα της περιοχής. Σκοπός η όσο το δυνατόν πληρέστερη και ακριβέστερη καταγραφή των καιρικών συνθηκών στην ευρύτερη περιοχή του ν. Αχαΐας καθώς και η πληρέστερη κάλυψη των καιρικών τοπικοτήτων της πόλης των Πατρών.
Ο μετεωρολογικός σταθμός έχει ενταχθεί στο δίκτυο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή της Παραλίας είναι διαθέσιμες από την παρακάτω ιστοσελίδα
http://penteli.meteo.gr/stations/paralia/
Για μια ακόμη φορά το «πείραμα» απέτυχε.  Τα αίολα επιχειρήματα για αναπτυξιακά μέτρα κατέρρευσαν και πάλι.  Ένα μέτρο που είμαστε αναγκασμένοι να το ζούμε από το 2013 με τον νόμο (4177/2013) του κ. Χατζηδάκη. Ένα μέτρο που στοχεύει στην συρρίκνωση των μικρομεσαίων τοπικών επιχειρήσεων, ένα δώρο στις πολυεθνικές αλυσίδες. Την Κυριακή 19/1/20 η εμπορική και αγοραστική κίνηση παρέμεινε σε χαμηλά ποσοστά στην αγορά της Πάτρας αλλά και σε όλη τη χώρα.
 
Η ανοιχτή Κυριακή δείχνει για μια ακόμη φορά ότι είναι μια μέρα χωρίς κανένα όφελος για την μικρή και μικρομεσαία επιχείρηση κανένα όφελος για τον καταναλωτή. Είμαστε κάθετα αντίθετοι και ζητάμε την συνταγματική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας πλην των τριών κατά παράδοση Κυριακών. Το μέτρο έχει δοκιμαστεί κι έχει αποτύχει. Φέρνει την φυσική και επαγγελματική μας εξόντωση, διάλυση οικογενειακών και κοινωνικών δεσμών, αύξηση της ανεργίας, συρρίκνωση της τοπικής οικονομίας.
 
Τέλος καταγγέλλουμε επιτήδειες συμπεριφορές που θέλουν να οδηγήσουν τον Πατρινό καταναλωτή σε συντονισμένες επισκέψεις σε δήθεν παραμυθένιες αγορές.
Σελίδα 1 από 569

Ροή ειδήσεων

Επικοινωνήστε μαζί μας 

apoixos.com@gmail.com