Written by 18:58 Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Το σήμα της Unesco στην πλατεία της Βίτσας- Το Σάββατο η μεγάλη εκδήλωση

Κορυφαία στιγμή για το Ζαγόρι! Το Σάββατο σε μία λαμπρή τελετή που θα γίνει στην πλατεία της Βίτσας αποδίδεται στην περιοχή το σήμα της Unesco επισφραγίζοντας έτσι την επιτυχία μιας μακράς και επίπονης διαδρομής που έγινε ως την ένταξη του Ζαγορίου στον παγκόσμιο κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το σήμα θα τοποθετηθεί σε μία ακανόνιστη πέτρα που με μέριμνα του Δήμου Ζαγορίου έχει πάρει την θέση της στην πλατεία της Βίτσας.

Στην εκδήλωση θα παραστεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της Unesco, ο Πρόεδρος της Βουλής, η Υπουργός Πολιτισμού και άλλα κυβερνητικά στελέχη, όπως επίσης Πρέσβεις και αντιπροσωπείες από άλλες χώρες.

Την εκδήλωση θα ανοίξει με χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος και θα ακολουθήσει ομιλίες από τον Περιφερειάρχη, τον Πρόεδρο της Βουλής, την Υπουργό Πολιτισμού, τον Πρόεδρο της Unesco και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο Ζαγόρι από το πρωί του Σαββάτου θα βρίσκεται μεγάλο κλιμάκιο της Unesco το οποίο θα επισκεφθεί την ίδια μέρα το Τσεπέλοβο, τη Σκάλα Βραδέτου και το Καπέσοβο ενώ την Κυριακή θα βρεθεί στο Πάπιγκο, την Αρίστη και τον Βίκο.

 

Πηγή: epiruspost.gr

(Visited 56 times, 1 visits today)
Close