Written by 13:57 Featured, Αθλητικά

Ήττα και από την Ισπανία για την Εθνική Ελλάδος

Η Ελλάδα ηττήθηκε με σκορ 84-77 από την Ισπανία παρόλο που πάλεψε ηρωικά για μία σπουδαία ανατροπή, και τώρα βρίσκεται με την πλάτη στον «τοίχο» όσον αφορά την πρόκριση στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά.
Πλέον, η Εθνική θα ψάξει οπωσδήποτε νίκη κόντρα στην Αυστραλία την Παρασκευή (02/08, 14:30), αλλά ακόμη και αυτή μπορεί να μην είναι αρκετή σε περίπτωση που προκύψουν ισοβαθμίες, κάτι που σημαίνει πως η πρόκριση δεν είναι στα χέρια της.
Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη μπήκε καλά στο ματς και προηγήθηκε νωρίς με +8 (12-20), όμως από εκεί και πέρα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου έγινε… έρμαιο στα χέρια των Ισπανών, οι οποίοι στο τρίτο δεκάλεπτο έφτασαν να προηγούνται και με +16 (55-39).

Από εκείνο το σημείο και μετά, η Εθνική με μπροστάρη τον συγκινητικό Γιάννη Αντετοκούνμπο έκανε αντεπίθεση διαρκείας και πλησίασε μέχρι και στον πόντο, ενώ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει λίγο πριν το φινάλε, όταν ο «Greek Freak» αστόχησε σε τρίποντο ισοφάρισης στο 80-77.
Κορυφαίος της Ελλάδας ήταν ο σταρ των Μπακς με 27 πόντους, 11 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ σπουδαίο ματς έκανε ο Βασίλης Τολιόπουλος που ήταν καθοριστικός στην επιστροφή της «γαλανόλευκης» και μέτρησε 14 πόντους. Από την Ισπανία, ξεχώρισε με 19 πόντους ο Σάντι Αλντάμα, ενώ 13 είχε ο Σέρχι Γιουλ και 10 ο Ρούντι Φερνάντεθ.

Πηγή: sport-fm.gr

(Visited 23 times, 1 visits today)
Close