Written by 08:00 Featured, Ελλάδα

Σχεδόν 100 σπίτια έγιναν στάχτη απο την καταστροφική φωτιά στην Αττική

Οργή επικρατεί σε όλη τη χώρα μετά το φονικό πέρασμα της φωτιάς στην Αττική, όπου μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο, δεκάδες ζώα κάηκαν, σπίτια και αυτοκίνητα παραδόθηκαν στις φλόγες και μεγάλο μέρος του δάσους έγινε στάχτη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές πόσα σπίτια έχουν υποστεί μερική ή ολική ζημιά από τη φωτιά στην Αττική. Ήδη οι αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές έχουν ξεκινήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της διυπουργικής σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έγινε γνωστό πως το 10% των καμένων εκτάσεων είναι δάση, ενώ έχουν υποστεί καταστροφές περίπου 100 σπίτια.

Ωστόσο, ο ακριβής αριθμός θα γίνει γνωστός μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής.

Η φωτιά δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο ή διάσπαρτες εστίες, ενώ η Πυροσβεστική παραμένει σε ετοιμότητα καθώς στην περιοχή συνεχίζουν να σιγοκαίουν και να καπνίζουν δέντρα. Το πρωί της Τετάρτης (14.8.2024), σύμφωνα με την ΕΡΤ, μια νέα αναζωπύρωση σημειώθηκε στην περιοχή Βρανά. Τουλάχιστον τρία εναέρια μέσα πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

Οι ειδικοί σημειώνουν πως το δάσος της περιοχής, πολύτιμος πνεύμονας της Αττικής, θα πάρει πάνω από 15 χρόνια να επανέλθει…

ΠΗΓΗ:NEWSIT.GR

(Visited 27 times, 1 visits today)
Close