Written by 16:02 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Προκαταρκτική από την Εισαγγελία για τον δρόμο του Γράμμου

Την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για την διάνοιξη του δρόμου στον Γράμμο έχει διατάξει η Εισαγγελία Ιωαννίνων και ήδη έχει κινηθεί η διαδικασία για τις καταθέσεις.

Η διενέργεια της προκαταρκτικής έγινε γνωστή την Τρίτη, όταν κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφθηκε την Εισαγγελία ζητώντας την διακοπή των εργασιών.

Το θέμα της διάνοιξης του δρόμου στον Γράμμο μονοπωλεί την επικαιρότητα εδώ και δέκα μέρες.

Ο δρόμος από την πλευρά της Ηπείρου κατασκευάζεται από την Περιφέρεια μετά από απευθείας ανάθεση για «αποκατάσταση βατότητας» ενώ από την πλευρά της Καστοριάς επιχείρησαν μηχανήματα του στρατού.

Για την κατασκευή του δρόμου δεν υπήρξε καμία τεχνική ή περιβαλλοντική μελέτη ενώ δεν υπήρξε καμία γνωμοδότηση από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα έχουν κατατεθεί έξι ερωτήσεις στη Βουλή, με αποδέκτες τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Εθνικής Άμυνας χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει επίσημη απάντηση.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου από την πλευρά του, αρχικά είχε ισχυριστεί ότι ο δρόμος κατασκευάζεται μετά από αίτημα του στρατού και είχε επικαλεστεί εμπιστευτικό έγγραφο από το ΓΕΣ, ενώ το τελευταίο τριήμερο επικαλείται κτηνοτροφικές ανάγκες, ειδικά των μετακινούμενων.. Αυτά προς την σκοπιμότητα..

Ως προς την νομιμότητα επιμένει ότι «έχει τα πάντα» χωρίς πάντως να προκύπτει από πουθενά η ύπαρξη οποιασδήποτε μελέτης για την παρέμβαση στην αλπική ζώνη του Γράμμου.

Πηγή: epiruspost.gr

(Visited 5 times, 1 visits today)
Close