Θετικά είναι τα τελευταία νέα για την εξέλιξη της υγείας του Εντουάρντο Μποβέ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από Ιταλικά μέσα, η πρώτη νύχτα του 22χρονου άσου στο νοσοκομείο πήγε καλά για την υγεία του και τώρα είναι ξύπνιος, ενώ δεν είναι πλέον διασωληνωμένος.
Έτσι, συνεχίζει την ανάρρωσή του και θα υποβληθεί σε εκτενέστατες εξετάσεις για να βρεθεί από τι προέκυψε το πρόβλημα που τον έκανε να καταρρεύσει στο χορτάρι του «Αρτέμιο Φράνκι». «Είναι διαυγής και απαντά σε ερωτήσεις» λένε ιταλικά ΜΜΕ και σημειώνουν ότι φαίνεται πως δεν υπάρχουν νευρολογικές και καρδιακές βλάβες.
Χθες το βράδυ, οι φίλοι και η οικογένεια του νεαρού ποδοσφαιριστή έφτασαν στο νοσοκομείο Careggi. Ο πατέρας του Τζιοβάνι με τη μητέρα του Τάνια -η οποία λιποθύμησε στις κερκίδες του Αρτέμιο Φράνκι όταν είδε τον γιο της να καταρρέει-, η συντροφός του Μαρτίνα (με την οποία είναι σε σχέση από το Γυμνάσιο) και ένας φίλος του μέσου της Φιορεντίνα.
Τι μπορεί να συνέβη
Η La Gazzetta dello Sport πήρε συνέντευξη από τον καθηγητή Ντανιέλε Αντρεΐνι, επικεφαλής της Μονάδας Κλινικής Καρδιολογίας και Αθλητικής Καρδιολογίας του νοσοκομείου Galeazzi στο Μιλάνο.
«Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, οι εξετάσεις αποκαλύπτουν ποιο ήταν το πρόβλημα, είτε επρόκειτο για ουλή στην καρδιά, είτε για συσσώρευση λίπους, είτε για μη φυσιολογική στεφανιαία αρτηρία. Αν όλα είναι αρνητικά, θα κάνουν μια εις βάθος μελέτη της δραστηριότητας της καρδιάς», ανέφερε για το τι μπορεί να συνέβη στον Μπόβε.
Στην ερώτηση αν θα μπορέσει να παίξει ξανά ο καθηγητής Αντρεΐνι απάντησε «Είναι πολύ νωρίς για να πούμε. Αν ήταν απινιδωμένη καρδιακή ανακοπή, ανεξάρτητα από την αιτία, η επιστροφή στους αγώνες είναι δύσκολη. Αλλά είναι πρόωρο να μιλάμε γι’ αυτό».
Από τη μεριά του, ο καθηγητής Ενρίκο Καστελάτσι, πρώην γιατρός της εθνικής ομάδας της Ιταλίας ανέφερε για το μέλος του 22χρονου άσου με αφορμή την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν στο Euro 2021: «Ο Έρικσεν παίζει με υποδόριο απινιδωτή. Στην Ιταλία δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί. Είναι καλό που μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του, αλλά ο κίνδυνος, αν και ελάχιστος, παραμένει. Η αυστηρότητα των ιταλικών κανόνων μας επιτρέπει να αποτρέψουμε κρίσιμες καταστάσεις».