Written by 08:00 Featured, Διεθνή

Νέο μπαράζ ρουκετών από τη Χεζμπολάχ τα ξημερώματα σε αεροπορική βάση των IDF

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου με τη Χεζμπολάχ να προχωρά σε ολονύχτιες επιθέσεις και τις σειρήνες να ηχούν σε κοινότητες γύρω από τη Θάλασσα της Γαλιλαίας ξανά τα ξημερώματα.

Το Ισραήλ που εξαπέλυσε χθες νέο μπαράζ αεροπορικών επιθέσεων στον Λίβανο στοχεύει πλέον σε στόχους που συνδέονται με τη Χεζμπολάχ. Η τελευταία ισραηλινή επίθεση έρχεται μια ημέρα αφότου πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό, η οποία σύμφωνα με τους IDF σκότωσε δώδεκα ανώτερους διοικητές της Χεζμπολάχ. Ο Λίβανος είπε ότι 37 άνθρωποι – ανάμεσά τους τρία παιδιά – σκοτώθηκαν.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, σειρήνες άρχισαν να ηχούν τα ξημερώματα της Κυριακής γύρω από τη Θάλασσα της Γαλιλαίας, προειδοποιώντας για επερχόμενες ρουκέτες. Οι σειρήνες ήχησαν σε κοινότητες όπως το Ein Gev, η παραλία Susita, η παραλία Gofra, η Ramot, η Almagor και η Dugit Beach.

Σύμφωνα με τους IDF, περίπου 85 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Χεζμπολάχ προς τον Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ σήμερα το πρωί. Επιθέσεις σημειώθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι ορισμένοι από τους πυραύλους αναχαιτίστηκαν, ενώ κάποιοι έπληξαν το Kiryat Bialik, κοντά στη Χάιφα, και το Μορεσέτ, μια κοινότητα στην Κάτω Γαλιλαία.

Από τις επιθέσεις τρία άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά από θραύσματα στο Krayot και στην Κάτω Γαλιλαία. Αρκετοί άλλοι υποβλήθηκαν σε θεραπεία λόγω κρίσης πανικού ενώ κάποιοι έπεσαν και χτύπησαν καθώς έτρεχαν στα καταφύγια. Επίσης, ένας πύραυλος έπληξε ένα σπίτι στην κοινότητα του Μορεσέτ.

Η Χεζμπολάχ λέει ότι έχει εκτοξεύσει «δεκάδες ρουκέτες Fadi 1 και Fadi 2» προς την αεροπορική βάση Ραμάτ Ντέιβιντ στο βόρειο Ισραήλ αναλαμβάνοντας την ευθύνη των επιθέσεων σήμερα, Κυριακή. Οι πύραυλοι, λέει η Χεζμπολάχ, αποτελούν απάντηση στις επανειλημμένες ισραηλινές επιδρομές στον Λίβανο που οδήγησαν στο θάνατο «πολλών αμάχων».

Πηγή:skai.gr

(Visited 2 times, 2 visits today)
Close