Written by 16:04 Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Εξιχνιάσθηκαν τέσσερις κλοπές σε επιχειρήσεις στην Αιγιαλεία

Εξιχνιάσθηκαν, μετά από ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας, τέσσερις υποθέσεις κλοπών, που διαπράχθηκαν σε επιχειρήσεις στην Αιγιαλεία.

Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκαν δυο δικογραφίες για διάπραξη κλοπών και διακεκριμένων κλοπών σε βάρος έξι ημεδαπών ανδρών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Από την ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι διέπραξαν τις παρακάτω κλοπές :

1. Ένας από τους κατηγορούμενος διέπραξε δυο κλοπές στις 12-2-2024 και στις 03-02-2024 (μια τετελεσμένη – μια απόπειρα) στην Αιγιαλεία. Στην πρώτη περίπτωση μετέβη σε ιατρικό κέντρο και αφαίρεσε από την τσάντα γυναίκας το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, ενώ στη δεύτερη περίπτωση αποπειράθηκε να εισέλθει σε επιχείρηση, χωρίς να αφαιρέσει κάτι.

2. Οι λοιποί πέντε κατηγορούμενοι, ενεργώντας από κοινού, διέπραξαν δυο κλοπές (μια τετελεσμένη – μια απόπειρα), κατά τις οποίες από τις 5 έως τις 7-3-2024 μετέβησαν με αυτοκίνητο σε εργοστάσιο σε περιοχή της Αιγιαλείας, το οποίο διέρρηξαν και αφαίρεσαν από το εσωτερικό ένα καταγραφικό μηχάνημα και ποσότητα χάλκινων καλωδίων, συνολικής αξίας -10.000- ευρώ, ενώ προκάλεσαν φθορές, αξίας -10.000- ευρώ.

Παράλληλα οι πέντε κατηγορούμενοι στις 9-3-2024 αποπειράθηκαν να εισέλθουν εκ νέου στο ίδιο εργοστάσιο, με σκοπό την κλοπή καλωδίων, χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθώς έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των κατηγορούμενων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αχαΐας (παράλληλη έδρα Αιγίου), ενώ κατασχέθηκαν δυο αυτοκίνητα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

 

 

(Visited 2 times, 2 visits today)
Close